Főoldal Profilom Regisztráció Kilépés Belépés


[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Data Filmek » Filmek Műfajok Szerint » HÁBORÚS » Perlasca - Egy igaz ember története (DVDRIP HUN)
Perlasca - Egy igaz ember története
fakerDátum: Szerda, 2013-Máj-08, 18:27 | Üzenet # 1
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 13489
Helyzet: Offline
Perlasca - Egy igaz ember története




1944. november 30., csütörtök reggel. Budapesten, a nemzetközi gettó egyik házából rendőrök hajtják a lakókat kifelé. Spanyol menlevelük, amely eddig úgy-ahogy védelmet nyújtott, mától mit sem ér. Angel Sanz Briz, a spanyol követség ügyvivője reggel elhagyta az országot, a magyar belügyminiszter pedig válaszul parancsot adott a védett házak kiürítésére, a zsidók deportálására. A lakók életét egy különös ember, Giorgio Perlasca menti meg.

A 34 éves férfi papírjai szerint spanyol állampolgár, követségi alkalmazott, aki az elmúlt három hétben a spanyol menlevéllel rendelkező zsidók ügyeit intézte. Amikor aznap reggel elindult a követség Széchenyi-hegyi villájából, még úgy gondolta, hogy utoljára járja végig a védett "spanyol" házakat. Már a zsebében vannak a papírok, hamarosan indulhat Svájcba. Amikor azonban látja a zsidók elhurcolását, meghozza élete legnehezebb döntését: itt marad.

A következő három hónapban 5200 magyar zsidó életéről gondoskodik. Menleveleket és élelmet oszt, deportáltakat hoz vissza a marhavagonokból, a spanyol kormány nevében tárgyal Budapesten németekkel és nyilasokkal. A hősről, Raoul Wallenberg barátjáról azonban egy lényeges dolgot sem tárgyalópartnerei, sem védencei nem tudtak. Azt, hogy csaló. A spanyol ügyvivő a valóságban sem nem diplomata, sem nem spanyol. Élete, szerepvállalása a korszak egyik legfantasztikusabb története.




 
flora212Dátum: Vasárnap, 2015-Aug-30, 17:09 | Üzenet # 2
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 359
Helyzet: Offline
KÖSZIKE!!!
 
Data Filmek » Filmek Műfajok Szerint » HÁBORÚS » Perlasca - Egy igaz ember története (DVDRIP HUN)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:



Copyright MyCorp © 2024

data mozi,data filmek,data