Főoldal Profilom Regisztráció Kilépés Belépés


[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Data Filmek » Filmek Műfajok Szerint » DOKUMENTUM » Csatamezők - Észak-afrikai csata (DVDRIP HUN)
Csatamezők - Észak-afrikai csata
fakerDátum: Péntek, 2015-Feb-20, 03:54 | Üzenet # 1
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 13480
Helyzet: Offline
Csatamezők - Észak-afrikai csata




A CSATAMEZŐK sorozat alapos és átfogó képet nyújt a II. Világháború sorsdöntő csatáiról: részletesen mutatja be az egyes csaták parancsnokait, katonáit és fegyvereit. Az eseményeken túl megismerhetjük a csaták kirobbanásának indítékát és azok következményeit is, a kor katonai- és politikai helyzetével együtt. A sorozat nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy még többet tudjunk meg a II. Világháború napjainkra is nagy hatást gyakorló eseményeiről.

1942 októberében a brit hadsereg nagyszabású támadást indított El Alamein városa mellett, majd két héttel később az angol-amerikai haderők landoltak Marokkó és Algéria Vichy-féle francia területére. A következő hat hónap alatt megvívott ütközetsorozat során a Szövetségesek könyörtelenül sarokba szorították a Tengelyhatalmakat keletről és nyugatról is, akik ezután egy rövid, de zseniális rajtaütéssel súlyos károkat okoztak ellenségeiknek, de a támadók végül a tunéziai partvonalra szorultak vissza.
A Tengelyhatalmak észak-afrikai veresége végzetes csapásnak bizonyult Olaszország számára, mivel az utánpótlás szállítása közben gyakorlatilag a teljes olasz haditengerészet és légierő is megsemmisült.
Az Észak-Afrikáért folytatott hosszas harc kikövezte az utat Európa végső visszahódításához.


 
Data Filmek » Filmek Műfajok Szerint » DOKUMENTUM » Csatamezők - Észak-afrikai csata (DVDRIP HUN)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:



Copyright MyCorp © 2024

data mozi,data filmek,data