Főoldal Profilom Regisztráció Kilépés Belépés


[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Data Filmek » Filmek Műfajok Szerint » DOKUMENTUM » Vörös riasztás a Föld nevű bolygón (HDTVRIP HUN)
Vörös riasztás a Föld nevű bolygón
fakerDátum: Péntek, 2014-Máj-30, 06:44 | Üzenet # 1
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 13500
Helyzet: Offline
Vörös riasztás a Föld nevű bolygón





A Föld időjárása az utóbbi időben egyre furcsább és riasztóbb jelenségeket produkál: Indiában a monszun olyan heves esőzésekkel érkezik, hogy a kiöntő folyók egész városokat mosnak el... Kínában sose látott méretű jéglabdák hullnak az égből, terményt, emberéletet nem kímélve... Ausztráliában pedig emberemlékezet óta nem tapasztalt aszályok sorvasztják-szárítják a növényzetet, tragikus erdőtüzeket okozva...

Vajon mi az oka, hogy napjainkban alig telik el úgy nap, hogy ne látnánk/hallanánk legalább egy beszámolót valamely különösen borzalmas természeti katasztrófáról? Az optimisták szerint a jelenség csupán a híreket azonnal továbbító Internetnek és televíziós hírcsatornáknak, valamint a minden ember zsebében ott lapuló, minden szerencsétlenséget azonnal megörökítő kamerás mobiltelefonoknak köszönhető.

A klimatológusok ugyanakkor nem osztják ezt a véleményt. Sok tízezernyi mérés alapján azt állítják, hogy a Föld átlaghőmérséklete az elmúlt évszázadban 1 Celsius fokkal emelkedett, aminek a puszta melegedésen túl számos egyéb sokkoló következménye van - a Föld légkörében csapdába eső hő hatására gyorsul a vízkörzés, erősödnek a ciklonok, egyes helyeken nő a csapadék mennyisége, máshol pedig soha nem látott szárazságok pusztítanak.

Csodálkozzon rá, hogy az időjárásnak nevezett rendszerben valóban minden mindennel összefügg, és hogy a felmelegedésnek egyes tájakon olyan váratlan következménye is lehet, mint például a telek egyre hidegebbé és zordabbá válása.




Kód
http://data.hu/get/7748444/voros.riasztasHdtvrip.avi?pid=3702710456
 
Data Filmek » Filmek Műfajok Szerint » DOKUMENTUM » Vörös riasztás a Föld nevű bolygón (HDTVRIP HUN)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:



Copyright MyCorp © 2024

data mozi,data filmek,data